Hopp til innholdet

Tre studenter i Amerika 2021-2022

Våre studenter foran skolekapellet Krämer Chapel.

Ad-Fontes presteutdanning legger opp til at elevene bruker det fjerde året på teologistudiet til utveksling i USA. Studieåret 2021-2022 har vi tre studenter på plass på Concordia teologiske seminar i Ft.Wayne, Indiana.

Det har vært en stressende tid med forberedelser, utarbeidelse av studieplan og ikke minst restriksjoner på grunn av Covid-19. Bare det å bestille tid til samtale på den amerikanske ambassaden viste seg å være en krevende utfordring når kapasiteten har vært så begrenset som den har vært. Men omsider klaffet det og selve reisen gikk bra for alle sammen, som nå er på plass i Ft. Wayne.

Håvard og Martin bor begge på internat på skolen, og blir en del av et store internasjonale miljøet der. Skolen har studenter fra lutherske kirker hele verden over. Markus leier en leilighet med kona Nora og sønnen Noah et par kilometer utenfor kampus. Der har de fått låne alt de trenger av møbler og til og med bil, noe som er helt nødvendig i USA.

Ettersom det ikke er like mye arbeid for Nora er det kjekt å kunne komme til gudstjeneste i skolekapellet, som holdes hver dag kl 10:00, og være en del av fellesskapet. I tillegg ordnes et også ukentlige treffer med sosialt samvær og undervisning for fremtidigte prestefruer.

Martin skriver om opplevelsen av undervisningen: “Det er spennende å bo nærme så mange som vet hva de skal bruke utdannelsen sin til. Her er fagene, lærerne og kirkene rundt skreddersydd for at elevene som går på skolen skal bli best mulig utrustet til tjenesten de skal tre inn i etter 4 år med skole. Et eksempel på dette er fra det eksegetiske faget «major prophets.» Dette er et studie som går i dybden på de ulike store profetene. Likevel klarer lærerne og aktualisere faget og gir i oppgave til elevene å fremføre en «begravelses preken» over utvalgte tekster fra faget.”

Markus skriver at det er kjekt å være flere nordiske studenter samlet. De har også kontakt med Jacob Appell, prest i Missionsprovinsen i Sverige, som begynte med doktorgradsstudier denne høsten.